BovenVerdiep

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Poes, Hond en Huis: Het BovenVerdiep

Dit is waar het allemaal begon na een jaar in Montfort. Het in Roermond gescoorde laminaat was voor het bovenverdiep. Van het één komt het ander: even daarna werd er een slaapkamer uit 1960 in Montfort aangeboden. Niet dat ik er één nodig had, maar altijd leuk om iets voor de poezen te creëren. Echt Montfort: vriendelijke mensen; ze bezorgden hem zelfs. Tja, dan staat het binnen…

 Op een goeie dag begin ik gewoon met simpel in elkaar zetten. Meestal kom ik dan in een niet te stoppen vlaag van energie en kreativiteit terecht en valt alles stukje bij beetje op zijn plaats. Ik maak nooit een plan van te voren en ga zeker niet alles eerst op maat zagen. Het wordt toch altijd net even anders. Vroeger kon dat dramatische financiële gevolgen hebben, ik was in staat een nieuwe badkamer rücksichtslos kompleet te veranderen, maar no-budget = no-budget.

Vervolgens komen de kwasten op tafel. Dan is het hek helemaal van de dam. De laatste jaren kan je heel goedkoop aan merkverf komen. Het is een sport voor mij, ondanks mijn tremor, om zonder afplakken te schilderen. Afdekken doe ik ook nooit want  laminaat krijg ik met terpentine en glasmes weer helemaal verf vrij. OK; na deze klus wel een hele dag bezig…

De kast fungeert als basis voor de uitkijk-tafel. Rechts in de kast staat een krabpaal en links kunnen ze via gaten naar boven of beneden klimmen of zich verstoppen. De rij gaten aan de voorzijde is voor licht en lucht in de kast. Of het daardoor komt weet ik niet maar zeker de klimkant gebruiken ze. De andere kant heeft geen extra uitgang, wordt ook niet vaak gebruikt. Even geen nieuwe rommel, maar het zit in mijn hoofd.

Achter de raamwand zit nog een grote bergruimte en ook daar kunnen ze via twee openingen aan weerszijden van de kast naar toe.

De antislip / ligmatjes zijn goedkoop, functioneren, echter niet gemakkelijk te ontdoen van haren. Ik heb andere beneden die veel beter zijn, ook voor het krabben.

Op het bed en het middenstuk van de kast na, staat alles in het teken van de poezen. Klimmen, kruipen, springen en vooral lekker liggen.

De kasteelstoelen naast het bed komen uit Posterholt en waren gratis . Daadwerkelijk moeite voor iets doen geeft zoveel meer voldoening dan het uit mijn zak halen van een creditcard. De laatste kan ik niet meer krijgen, maar veel belangrijker, ik wil hem ook niet meer.

Als laatste is het formica dek van de tafel verwisseld door Douglas schaaldelen. Niet alleen mooier maar het ligt ook prettiger.

Plafond: Histor Opgewekt

Wand: Histor Granny

Meubels: Histor Opgewekt, Granny en Ambitie. De Granny kreeg ik bij een paar potten Opgewekt. Ik had het al eerder in de tuin gebruikt; lijkt op Java = zacht groen

De hal is helemaal Histor Opgewekt hoogglans. Voor mij voelt dat ook zo als ik naar boven loop.

Advertenties